Hude Cotke iz Ustvarjalne ropotarnice

"Na 'bicikl' in na Prule, k teti na šivalne učne ure! Tako se je začelo, davno tega, ko sta bili moja radovednost in želja po šivanju tako veliki, da sem s težavo čakala dan, ko je spet pela šivalna 'mašinca' in ko sem ustvarjala prve 'cote' za svojo dušo," je začela pripoved Anamarija, ki jo je življenjska pot peljala stran od ustvarjanja.

"Svoj 'hobi' sem pospravila v škatlico z napisom 'Počakaj name, še se vrnem!'. In res sem se vrnila, brez velikih načrtov in priprav, preprosto me je do škatlice zaneslo ob pravem času in na pravem mestu. Tako se je začelo kupovanje blaga. Pikice in pike, črte in črtice, čipke in gumbki, vse se je pridno nabiralo v moji mali delavnici, ki je počasi pokala po šivih, in tako je nastala Ustvarjalna ropotarnica."

A njene želje se tu niso končale. "V meni je vrelo, se pisalo, risalo, zapisovalo, krojilo in šivalo, oblikovalo in popravljalo in na koncu sem sklenila, da bodo moje cotke – Hude Cotke! Zaljubila sem se v ustvarjanje aplikacij in tako so moji izdelki začeli dobivati prepoznavno noto. Rdeča nit mojega ustvarjanja je džins in džersi z aplikacijami. Tako je sprva začela nastajati kolekcija za otroke, ki pa se jim je kmalu pridružila še kolekcija za odrasle. Tako z ljubeznijo in predanostjo nastajajo izvirna ter prepoznavna oblačila."

Anamarija PezdircKje jo najdete?

Svoja oblačila vam bo razkazala na Facebookovi strani Hude Cotke, vabi pa vas tudi na Facebookovo stran Ustvarjalna ropotarnica.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 18/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 18/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.