Barbara si želi na znamenito šolo mozaikov v Spilimbergu

Barbara je mojstrica ustvarjanja v mozaični tehniki. "Starša sta bila grafična risarja in oblikovalca in najbrž je to razlog, da sem že od malega rada ustvarjala in se navduševala nad umetnostjo, čeprav sem nato študirala filozofijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani," nam je zaupala ustvarjalka, ki je navdih za ustvarjanje mozaikov dobila v Barceloni, kjer jo je navdušila arhitektura Antonija Gaudija, še posebej njegov znameniti Parc Güell, znan po prečudovitih mozaikih.

"Različnih tehnik za izdelavo mozaikov sem se učila iz različnih knjig, dosti znanja pa sem pridobila tudi prek spleta." Sprva je izdelovala cvetlične lončke, steklene lučke za čajne svečke, ogledala in različne podobe, v zadnjem času pa se bolj posveča nakitu, ki je prav tako izdelan v mozaični tehniki.

Za izdelavo mozaikov uporablja raznobarvne steklene in keramične kamenčke, školjke, sintetične kristalčke in perlice v različnih oblikah in kristale Swarovski. "Pri mojem delu me navdihuje vse, kar je lepo in zanimivo. Ideje črpam iz narave in sveta okoli sebe," pravi Barbara, ki se v prihodnje želi udeležiti tečaja izdelovanja mozaikov na znameniti šoli mozaikov v Spilimbergu, kjer bo svoje znanje v različnih tehnikah izdelovanja mozaikov še izpopolnila.

Barbara StoparKje jo najdete?

Barbara vam bo svoje mozaične izdelke razkazala na strani www.moj-mozaik.si/Bara-mozaiki.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Pripravila: MetiBeti