Damjana izdeluje nakit, ki v sebi nosi simboliko dreves

Izpod spretnih Damjaninih rok nastaja lesen nakit, ki z lepoto in simboliko boža dušo in oko, z vonjem pa se usede v srce. "V nekem obdobju sem srečevala ljudi, ki so čislali energijo sibirske cedre, katero so si najraje nadeli za vrat, v okras in zaradi njene simbolike. To me je spodbudilo, da sem se bolj poglobila v simboliko dreves," nam je zaupala ustvarjalka, ki že sedem let ustvarja z lesom in ga občasno spoji s kamnom.

"Stremim k temu, da izdelek obdrži čim bolj naraven videz, kajti vsako drevo z rastjo ustvarja svoje čudovite vzorčne umetnine," je še dejala Damjana, ki odlično pozna simboliko dreves in vsakemu svetuje pravo vrsto lesa.

"Če je v vašem življenju veliko nemira, je oljka prava izbira za vas, saj njen les nosi energijo popolnega miru. Bor se lahko prilagodi marsikateremu rastišču, močni burji in drugim zunanjim dejavnim, zato ga priporočam osebam, ki se stežka prilagajajo spremembam, saj njegov les nosi simboliko vitalnosti. Cipresa simbolno predstavlja jasno smer, saj tudi sama nikoli ne klone vetrovom, niti malo je ne upognejo. Osebam, ki so zelo (z)vezane na materialne dobrine, svojega partnerja, otroka ali službo, priporočam les jelše, katere simbolni pomen je razvezanost, svoboda. Tudi les lovorja ima izrazito zanimivo simboliko prizemljevanja. Vsem ženskam, ki (še) ne delujejo iz srca, ampak pretežno iz učinkovitega moškega principa, so na kožo pisana vsa sadna drevesa, saj simbolno odpirajo srce."

Damjana GoterKje jo najdete?

Damjana vam bo svoj nakit razkazala na Facebookovi strani Woohoo.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 3/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 3/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.