Akrilni odtis čipke da lesenemu kosu nakita poseben pečat

Iza se s partnerjem Janezom drži načela, da je treba vsak trenutek preživeti ustvarjalno, zato je v življenju počela že marsikaj – plesala balet in celo napisala pesniško zbirko. Po opravljeni maturi na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani jo je pot zanesla na pedagoško fakulteto in tako danes poučuje na osnovni šoli, ob večerih pa rada ustvarja nakit za svojo dušo.

"Navdihujejo me materiali, barve in kontrasti med njimi," pravi Iza, ki je nakit ustvarjala že iz vseh mogočih materialov, vedno pa je v izdelavo vključevala čipko. "Ko se je Jani (tako kliče partnerja, op. a.) nekega večera vrnil iz delavnice in mi podaril lesen prstan, ki ga je izdelal sam, se je rodila kolekcija unikatnega lesenega nakita."

Vsak njun izdelek je izdelan ročno, predvsem pa natančno in premišljeno, saj se trudita, da je tudi izkoristek lesa čim večji. "Rdeča nit kolekcije je čipka, tudi idrijska, ki je s svojo nežnostjo in mehkobo pravo nasprotje trdnemu lesu. Akrilni odtis le-te da lesenemu kosu nakita prav poseben pečat," poudarjata Iza in Janez, ki ustvarjata neobremenjeno, z mislijo, da se za vsak prstan najde prst, za vsako zapestnico zapestje, za vsako verižico vrat, za vsak uhan uho ... In ne obratno!

iza dojer in janez selšekKje jo najdete?

Izdelke si lahko ogledate na Facebookovi strani Unikatni nakit By Iza ali pa na spletni strani handmadebyiza.wix.com/unikatninakitbyiza.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 2/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 2/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.