Jana Jakop je tehniko vezenja spoznala že v otroštvu

Ob posebnih priložnostih radi podarimo posebno darilo in Jana ga zna izdelati. Ko je razmišljala, kaj bi podarila najboljši prijateljici za rojstni dan, se je rodila ideja o besednih križcih.

"Želela sem ji sporočiti posebno misel in jo uokviriti. Ker verza nisem želela natisniti, se mi je utrnila ideja, da bi ga lahko napisala s tehniko vezenja, ki sem jo spoznala že v otroštvu. Kupila sem tkanino za vezenje in prejice ter začela s prvimi 'križci'. Vezla sem črko za črko, šlo je počasi, a sem vztrajala. Pri kakšni črki se je tudi kaj zalomilo in treba je bilo začeti znova. Ampak mi je uspelo in prijateljici je bilo darilo zelo všeč," je svoje ustvarjalne začetke opisala Jana, ki jo je gnalo to, da je na obrazih obdarjencev videla presenečenje in zadovoljstvo.

"Vse to odtehta ure vezenja, saj je vsaka črka posebej vezena s prejo." In tako je iz navdiha nastala poslovna ideja in za Jano se je začela nova pot ustvarjanja besednih križcev. "Začela sem izdelovati kratke misli, zdaj pa ustvarjam tudi unikatna voščila, prav tako so ročno izdelane mini okrasne blazinice iz blaga, ki lahko popestrijo vsak prostor." Ker ji idej ne zmanjka, izdeluje tudi unikaten nakit z izvezenimi črkami v medaljonih.

Jana JakopKje jo najdete?

Nekaj primerov misli in izdelkov si lahko ogledate na spletni strani besednikrizci.wix.com/besedni-krizci ali na Facebookovi strani Besedni križci.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 22/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 22/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.