Polymer clay v njej sproži raziskovalni duh.

Klavdija je po poklicu grafična oblikovalka. "Ustvarjam že od malih nog, odkar pa sta otroka odrasla, je moj konjiček postal tudi moja služba," je svojo zgodbo začela ustvarjalka, ki se lahko pohvali s številnimi dosežki, med drugim je že leta 2003 predstavila idejo o Stekleničkah upanja in tako je v Sloveniji vodja ter koordinator te akcije, njen nakit pa je bil predstavljen na stojnici evropskega uvoznika za Kato maso na frankfurtskem sejmu.

"Lani sem dobila potrditev in odobravanje svojega znanja od svetovne organizacije polimernih umetnikov IPCA, saj sem bila izbrana za vodenje svoje delavnice na njihovem letošnjem dogodku Eurosynergi na Malti," ki bo konec aprila, še prej pa bo imela kot edina slovenska predstavnica za polymerno maso delavnice s Kato liquidom na Artovem kreativnem tednu.

"Svoje znanje že vrsto let z veseljem tudi delim med ustvarjalkami na delavnicah o izdelavi nakita iz Kato polymer claya. Čeprav rada ustvarjam z različnimi materiali, me vedno znova povleče nazaj v polymer clay, saj me manipulacija in zmožnosti tega materiala vsakič znova navduši in v meni sproži raziskovalni duh, ki odkriva nove pristope in drugačne načine obdelave."Klavdija Kurent - Klavdija's corner

Kje jo najdete?

Njene izdelke si lahko ogledate na prodajni razstavi v trgovini Rayher v Ljubljani do konca marca, na Facebooku jo najdete na strani Klavdija's corner, piše pa tudi svoj blog klavdijainsvetnjeneustvarjalnosti.blogspot.com.

Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali nam pišite na ustvarjalne.roke@gmail.com.