K ponovni uporabi materialov so Laro prisilile okoliščine

Mlada modna oblikovalka na fakulteti za dizajn trenutno zaključuje diplomsko delo na temo krojenje s kvadratom. "Estetika, oblikovanje in izdelovanje manjših unikatnih kosov me spremljajo že od malih nog. Vse se je začelo z nakitom, ki ga izdelujem še danes. Nakit in nahrbtniki ter torbe so izdelani iz odpadnega materiala. Všeč mi je ta pristop, enostavno sem se zaljubila v recikliranje, rešujem okolje in hkrati osrečujem ženske z močnim, inovativnim dizajnom in zanimivim pristopom.

Ideja o reuporabi se je razvila zelo spontano, lahko bi rekla, da so me k temu sprva prisilile okoliščine. Med študijem denarja ni bilo v izobilju in recikliranje je bil zelo dober kompromis in rešitev, iz tega pa se je razvila uspešna zgodba," nam je zaupala Lara in dodala, da so njene forme pri oblikovanju oblačil in dodatkov močne, izčiščene, linijske.

"Pravim, da izdelujem unikate za suverene, intelektualne ženske, ki se ne bojijo biti drugačne. Velik poudarek in pomen dajem krojenju, stremim k unikatnim formam, drugačnim oblikam, predvsem k inovativnemu pristopu v krojenju. Sledim sebi, svoji notranji intuiciji in estetiki, kar želim in upam, da se opazi in daje neko rdečo nit mojemu dizajnu. Želim biti prepoznavna, drzna in unikatna," je še dejala oblikovalka in dodala, da je v zadnjem letu ustvarila še blagovno znamko za otroke, ki jo je navdahnil njen sin. Verjame, da si še kdo poleg nje želi unikatna, estetska, udobna oblačila z zanimivimi kroji in vzorci za malčka.

Lara BernotKje jo najdete?

Vabljeni k ogledu Larinih dveh strani na Facebooku Larabernot in Otroška oblačila in dodatki by larabernot.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 9/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 9/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.