Majdo navdušujejo neskončne možnosti kombiniranja polimerne gline z drugimi materiali

Majdo ustvarjanje spremlja že od malih nog. "Mama je veliko šivala in pletla, nekaj njenih spretnosti pa se je očitno prijelo tudi mene. Kot otrok sem rada risala in barvala, z mamo in sestro pa smo skupaj šivale oblekice za punčke. Pozneje me je mama naučila osnov na šivalnem stroju. V srednji šoli in med študijem sem veliko pletla.

Kakšno dolgočasno predavanje je bilo kot nalašč za to," je začela svojo pripoved Majda, ki je po koncu študija padla v povsem neustvarjalno obdobje. "Potem pa me je zadelo na dopustu 2007. Poliglina! Stala sem pred stojnico na poreški rivi, občudovala barvite kreacije in se odločila, da hočem to znati!

V kratkem klepetu z ustvarjalko Terezo sva se dogovorili, da lahko pride jeseni v Ljubljano, če zberem dovolj udeleženk za delavnico. Bilo nas je 22 in tako sem vstopila v svet ustvarjanja s polimerno glino," je dejala ustvarjalka, ki jo vedno znova navdušujejo odtenki, ki jih je mogoče namešati, navdušena je nad raznovrstnostjo tehnik in neskončnimi možnostmi kombiniranja z drugimi materiali.

"Danes sem 'poliholik', saj skoraj ne mine dan, da ne ustvarjam. Že tretje leto se ukvarjam tudi s slikanjem. Večinoma slikam z akrili na platno. Zelo mi je všeč tehnika mix media, pri kateri kombiniram različne materiale, in na večini slik seveda ne sme manjkati polimerna glina," je poudarila Majda, ki ji ustvarjanje omogoča, da ima vedno pri roki praktično darilo za prijateljice." Svoje izdelke prodaja tudi na sejmih ali v svojem ateljeju. "Vesela sem, da imam lasten prostor za nemoteno delo, kjer lahko svari pustim v kateri koli fazi dela in se vrnem pozneje."

Majda GartnerKje jo najdete?

Majda ima v marcu prodajno razstavo v trgovini Rayher v Ljubljani, vabi pa vas tudi k ogledu Facebookove strani Fimolandija.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 12/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 12/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.