Marija tradicionalne tehnike vpeljuje v moderne oblike umetnosti.

Kot večna raziskovalka se Marija zadnjih sedem let navdušuje nad različnimi ustvarjalnimi tehnikami. "V glavnem sem samouk, po znanju pa posežem tudi prek spleta in se učim pri naših starejših sokrajankah, pri katerih se učim predvsem starejših tehnik, za katere si ne želim, da gredo v pozabo, ampak jih vpeljujem v moderno obliko umetnosti. Moja prva ustvarjalna ljubezen sega v obdobje osnovne šole, ko sem spoznala tehniko vezenja s križci, ki se ji trenutno tudi posvečam z izdelavo nove kolekcije nakita," je svojo vizijo predstavila ustvarjalka, ki najraje izdeluje nakit in izdelke iz papirja.

"Nakit je sprva nastajal iz najrazličnejših materialov, ki jih sicer še vedno uporabljam, ampak v zadnjem času me najbolj vabi žica. Ob njej moja ustvarjalnost najbolj raste. Ob ustvarjanju z žico rada uporabljam naravne materiale, kot so steklo, poldragi kamni, ker z njimi nakit še posebej 'zaživi'. Druga plat moje ustvarjalnosti pa je papir, ki ga pretvarjam v unikatne voščilnice in najrazličnejša vabila, kot so poročna, krstna, rojstnodnevna ...

Vabila v zadnjih letih, odkar sem na ustvarjalno pot stopila tudi poslovno, so glavnina mojih izdelkov. Želja, kaj poskusiti in česa se naučiti, imam še ogromno, temu sledim in mi bolj ali manj tudi uspeva."

Marija CelcerKje jo najdete?

Izdelke si lahko ogledate na Facebookovi strani MARNA – unikatni izdelki ali Marijino ustvarjanje spremljate na blogu marnino-veselje.blogspot.com.

Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali nam pišite na ustvarjalne.roke@gmail.com.

Lisa - 19/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 19/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.