Marjana je začela šivati že v zgodnjem otroštvu, ko so nastajala prva oblačila za punčke in druge igrače.

Sledilo je pletenje, po končani srednji šoli tudi slikanje na svilo, nato pa oblačila in nakit zanjo. "S svojimi izdelki sem obdarovala sorodnike in prijateljice za rojstni dan in ob novem letu, pozneje sem se odločila, da svoje izdelke predstavim širšemu krogu ljudi in tako se zadnji dve leti udeležujem različnih sejmov in vsaj enkrat mesečno prodajam na tržnici v Kočevju," je povedala ustvarjalka.

Marjana Kranjec

Nad ustvarjanjem jo je navdušila stara mama. "Za moj hobi, moje ustvarjanje, moj pobeg k šivalnemu stroju, k pletilkam, kvački, med perlice in žico je kriva stara mama, ki je šivala in pletla in znanje uspešno prenašala name. Seveda sem ji za vse znanje neizmerno hvaležna. Podedovano znanje nadgrajujem in ga dopolnjujem. Tako tudi kvačkam iz žice in šivam pisane unikate," je še povedala.

Marjana Kranjec

Dodala je, da je gnetenje polimerne gline, rezanje blaga in sestavljanje nakita, šalov, torbic, kril, kap, predpasnikov ter oblikovanje in izdelava voščilnic zanjo tako sprostitev kot tudi nabiranje nove energije in pobeg iz vsakdana.

Kje jo najdete?

Njeno delo lahko spremljate na Facebooku (www.facebook.com/Marjancica), izdelke pa si lahko ogledate tudi v prodajalni Turističnega društva v Kočevju.

Marjana Kranjec

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Liza - 19/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.