Navdušena nad 'steampunkom', ker je najbližje njenemu osebnemu slogu

Marušo ustvarjalnost spremlja že od malih nog. "Svoj prvi komplet polimerne gline sem dobila pri šestih letih in od takrat se nikoli nisem zares ločila od tega medija. Sprva mi je ustvarjanje nakita predstavljalo zabavo, sčasoma pa je iz izdelovanja daril za najbližje ta hobi prerasel v nekaj več.

Ob gori nakita, ki je vztrajno rasla v mojih predalih, sem se pred štirimi leti odločila, da svoje izdelke pokažem širnemu svetu, in tako je nastala znamka IrisBloom," nam je zaupala ustvarjalka, katere ime blagovne znamke izhaja iz besede 'iris', ki pomeni cvet oziroma v grški mitologiji tudi mavrica, in angleške 'bloom', ki pomeni cveteti.

"Čeprav je polimerna glina še vedno moj najljubši material, rada ustvarjam tudi s servietno tehniko, zadnje leto pa sem se še posebej navdušila nad urnimi mehanizmi in tako imenovanim 'steampunkom'. Ker je ta slog najbližje mojemu osebnemu, kolekcija nakita z urnimi mehanizmi, ki sem jo poimenovala 'In Time', v zadnjem času obsega največji del moje ponudbe. Kljub temu se trudim ohranjati raznovrstnost, zato med mojimi izdelki lahko najdete različne kolekcije, saj želim, da bi vsak našel nekaj zase, ne glede na starost ali okus."

maruša maligojKje jo najdete?

Maruša vam bo različne kolekcije nakita predstavila med slikami na strani na Facebooku IrisBloom.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 31/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 31/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.