Matej Skubic vsak unikaten kos iz lesa predstavi skozi fotografijo

"Les je material, ki me navdušuje že od mladih let, in prav to navdušenje je vodilo do odločitve, da po zaključeni osnovni šoli izobraževanje nadaljujem na srednji lesarski šoli v Ljubljani. Takrat sem kot večina nadobudnih srednješolcev svoje spretnosti preizkušal z izdelavo šolskih lesenih izdelkov, pozneje pa z izdelavo in montažo pohištva. Čeprav izdelovanje in umeščanje pohištva v prostor zahtevata določeno mero ustvarjalnosti, pa sem zgolj z delom na tem področju težko izrazi svojo 'umetniško' plat," je začel pripoved ustvarjalec, ki je umetniške vzgibe pred leti najprej začel izražati skozi fotografijo, pri čemer ga je najbolj navduševal minimalistični živalski svet.

"Z oblikovanjem nekaterih izdelkov iz lesa, kot so ure in izrezljani portreti, sem se srečal že v preteklosti, prelomnico za začetek ustvarjanja lesenega nakita pa je postavila moja punca, ki je navdušena nad nakitom, predvsem uhani. Vsaka ideja je porodila novo idejo in sčasoma se je izoblikovala prava kolekcija," je dejal Matej, ki vsak unikaten kos predstavi tudi skozi fotografijo.

"Ker sem človek izzivov in vedno razmišljam o korakih naprej, so izdelki z leti postajali drugačni in bolj izpopolnjeni. Delo sem razširil na oblikovanje manjših uporabnih izdelkov, od manšetnih gumbov in stojal za nakit, do škatlic ter hišk za žuželke. Končno pa sem les začel kombinirati še z drugimi naravnimi materiali, kot sta steklo in kamen. Že ob misli na nove izdelke komaj čakam, da se ideja prelije v končni izdelek, s temi pa počasi pridobivam svoj krog oboževalcev in zadovoljnih strank."

Matej SkubicKje ga najdete?

Matej vam bo svoje umetnine razkazal na Facebookovi strani Kajzars Woodwork & Photography.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 47/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 47/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.