Mojca Bravničar z vlivanjem umetne smole ohranja drobce minljive narave

Mojca je po izobrazbi diplomirana umetnostna zgodovinarka, ki izdeluje unikatni nakit. "Z oblikovanjem nakita sem se začela ukvarjati že v študentskih letih, ko sem v Pragi, kjer sem živela, iz bakrene žice, perlic in matic izdelovala prstane nenavadnih oblik, ogrlice iz najdenih predmetov in unikatne obeske iz stekla šampanjskih steklenic," nam je zaupala Mojca, ki se trenutno najbolj navdušuje nad ustvarjanjem z umetno smolo, srebrom, papirjem in najdenimi predmeti ter rastlinami.

"Moj nakit izraža občudovanje lepote v umetnosti in popolnosti v naravi. Vsak dan me vedno znova pritegnejo prelepe slike, ki jih je narava naslikala v oblakih, vodi, snežinkah, kamnih, listih, rožah ... Vsak moj sprehod, tako po travniku, v gozdu ali ob morju, doda zanimive predmete in rastline v mojo zbirko, te pa potem z uporabo napredne tehnike vlivanja umetne smole oblikujem v unikatne izdelke, ki ohranjajo te drobce minljive narave. Ustvarjam male svetove, mikrokozmose, v katerih zaživijo listi, cvetovi, mah in drugi artefakti novo življenje."

Mojca BravničarKje jo najdete?

Izdelke si lahko ogledate na spletni strani www.zazie.si in na Facebookovi strani Zazie World.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Pripravila: MetiBeti

Lisa - 46/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 46/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.