V vsak unikatni izdelek je prelita njena duša

Nataša je že kot majhna deklica svoje drobne ročice rada zaposlila z vsem tistim, kar ji je ponujalo možnost spreminjanja in preoblikovanja. "Rada sem preizkušala različne materiale," nam je zaupala Nataša, ki je prav vsakemu materialu dala možnost, da z njeno domišljijo in izvirnimi idejami zasije v vsej svoji lepoti.

V najstniških letih je poskusila s svilo – nadela ji je barve in nastajale so slike, rute. Slikala je tudi na steklo in se spoprijateljila s svinčnikom, s katerim je ustvarjala 'žive' portrete, kar zelo rada počne še danes. "Zimske večere sem izkoriščala za izdelovanje nakita, ki ga sama še danes zelo rada nosim," je dejala ustvarjalka, ki s svojimi unikati rada obdari ljudi, ki jih ima rada.

In čeprav zelo rada ustvarja, je največji del njenega srca rezerviran za družino, Nataša je namreč mamica štirih otrok, ki je ravno zaradi družinskih obveznosti izgubila službo. "Strast do izdelovanja nakita je tako postala še močnejša," je dejala ustvarjalka, ki je po izobrazbi sicer ekonomistka, a je sprejela življenjski izziv in hobi nadgradila v posel ter svoje izdelke predstavila trgu pod blagovno znamko Mountain Pearls.

"Nakit šivam iz perlic različnih oblik in barv, poldragih kamnov, stekla, najraje posegam po kristalih Swarovski, za večje in bolj bogate izdelke pa si komponente izdelam sama iz polimerne mase. V vsak unikatni izdelek je prelita moja duša. Ustvarjanje mi pomeni sprostitev. Daje mi užitek in me bogati z notranjim mirom."

Nataša Hozjan KutinKje jo najdete?

Nataša svoj unikatni nakit objavlja na Facebookovi strani Mountain Pearls.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Pripravila: MetiBeti

Lisa - 37/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 37/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.