Punčka zaživi in razvije svoj značaj med slikanjem

Nina je diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil, ki se je po dokončanem študiju usmerila v grafično oblikovanje in v oblikovanje unikatnega nakita pod imenom Laninka, ki ga krasijo ročno naslikane miniaturne podobe punčk, polne drobnih detajlov.

"Prve punčke so nastale kot novoletna darilca prijateljicam, naslikane na kamenčke – kot kamenčki za srečo –, iz njih pa se je razvila ideja o podobnem nakitu. Sprva so nastajale samo črnolaske z rožicami in okraski v laseh, ki so postale tudi zaščitni znak Laninke, pozneje pa so se jim pridružile še rjavolaske, svetlolaske, rdečelaske in celo pupike z vijoličastimi in roza lasmi," nam je zaupala ustvarjalka in dodala, da so k temu razvoju veliko pripomogle ljubiteljice Lanink, ki si pogosto želijo punčk, podobnih sebi ali svojim hčerkam.

"Laninke se lahko nosijo kot broške, verižice, prstani ali uhani. Vsak izdelan kos nakita je popoln unikat, od oblike do poslikave, ki je naslikana s pomočjo najbolj finih čopičev," je še dejala Nina, ki ji je najbolj zanimivo opazovati, kako med slikanjem punčka zaživi in razvije svoj značaj. "Vedno se začne z očmi, ampak pravi karakter punčke se pokaže šele na koncu, z nasmehom, ki kot pika na i poudari njeno navihanost, sramežljivost, zasanjanost, zapeljivost." Meni, da mora biti pri izbiri punčke to ljubezen na prvi pogled.

Nina HočevarKje jo najdete?

Nakit Laninka si lahko ogledate na Facebook strani Laninka.art.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.