Pravljični, navihani in igrivi izdelki, ker si želi, da bi bil takšen tudi svet.

Nina je ilustratorka, kulturna delavka, slikarka in unikatna oblikovalka, ki je razvila prepoznaven slog – njene figure so pravljične in skrivnostne. Koncept njenega ustvarjanja je pravljični svet Nije, ki ga z nosljivimi izdelki in podobami prenaša v realni svet.

"Z ustvarjanjem se ukvarjam že, odkar pomnim, da bo to moj poklic, pa sem se odločila po končani splošni gimnaziji, ko sem se vpisala na pedagoško fakulteto - smer likovna pedagogika. Nakit in ilustracije sem najprej ustvarjala in izdelovala samo za družino in prijatelje, ker pa je bilo povpraševanja zunaj teh krogov vse več, sem pred približno štirimi leti na ministrstvu za kulturo zaprosila za status samostojnega kulturnega delavca in ustvarila svojo znamko Handmade sweetheArt, pod katero delujem in se predstavljam danes. Moji izdelki so pravljični, navihani, igrivi in zabavni, ker si želim, da bi bil takšen tudi naš svet," je dejala Nina, ki si kot največjo pohvalo za svoje ustvarjanju šteje, ko se ljudje različnih starosti, od otrok do starejših, ustavijo pred njeno stojnico in jim izdelki privabijo pristen otroški nasmeh na obraz.

"Takrat mi je zelo toplo pri srcu," nam je zaupala ustvarjalka, ki nakit izdeluje iz lesa, ki ga ročno poslika in ustvari nosljive pravljice, kot je že marsikdo omenil. "Navdihujejo me zgodbe, ki sem jih prebirala v otroštvu, narava, živali in ljudje, ki jih srečam in vidim na potovanjih. Zadnje čase čedalje več ustvarjam tudi ilustracije na papirju in zelo si želim, da bi nekoč ilustrirala kakšno pravljico."

Nina Kavzar

Kje jo najdete?

Nina vam bo svoje ustvarjarije pokazala na Facebookovi strani Handmade sweetheART.

 

 

 

 

Lisa - 5/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 5/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.