Olesya je svoj slog ustvarjanja našla v izdelavi drobnih cvetlic

Olesya prihaja iz Rusije, zato znanje in navdih za ustvarjanje črpa iz svoje kulture. "Že od malih nog sem imela željo po ustvarjanju in ko so nastali moji prvi izdelki, sem bila presenečena nad pozitivnim odzivom. Ta mi je dal zagon za nadaljnje delo," nam je zaupala ustvarjalka, katere unikaten nakit nosi pridih ženskosti in romantike.

"Ena kolekcija predstavlja minimalističen nakit, ki je izdelan samo iz drobnih perlic, kristalov Swarovski in srebra. Drugi kosi nakita in dodatkov pa so izdelani iz polimerne gline, z dodatkom poldragih kamnov in kristalov Swarovski," je dejala Olesya, ki je polimerno glino spoznala pred štirimi leti.

"Začarala mi je, ker ponuja veliko možnosti oblikovanja. Na začetku sem iz polimerne gline izdelovala bunkice in ploščice, ampak to ni bilo moje, zato sem še naprej iskala sebe in svoj slog ustvarjanja. Našla sem ga v drobnih cvetlicah, ki so izdelane ročno, in te so postale rdeča nit mojih kreacij.

V kratkem načrtujem še ustvarjanje cvetlic iz porcelana, saj je še bolj lahek in ponuja ogromno možnosti za izdelavo še bolj realističnih rožic," nam je zaupala ustvarjalka, ki bo zagotovo preizkusila še veliko drugih ustvarjalnih materialov in tehnik.

Olesya RuparKje jo najdete?

Izdelke si lahko ogledate na Facebookovi strani: Nakit. Ročno delo. Olesya Rupar.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 21/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 21/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.