Petrine Petruške se zelo rade slikajo

Petra je študirala krajinsko arhitekturo, nekaj let delala v arhitekturnem biroju, potem pa je ostala brez službe in se znašla na brezpotju. "Službe ni bilo, jaz pa sem se spraševala, kaj bi sploh rada počela v življenju. Nekaj časa je minilo, in ko sem vpisala svojo starejšo hči v valdorfsko šolo, se mi je odprl nov svet. Tam sem se na eni od delavnic prvič srečala z volno in nazobčano iglo.

Kako so se stvari razpletale, da si zdaj svojo pot utiram ravno z vilami in škrati iz pravljic ...

Ne vem, verjetno mi prav oni pomagajo," nam je razkrila Petra, ki uživa pri izdelavi prav vsakega svojega izdelka. "Petruške so pravljična bitja, ki se rojevajo iz navdihujoče narave, ljubeznivih ljudi, ki me spremljajo na moji poti, iz iskrenega smeha mojih dveh hčera, iz magičnosti noči in miline jutra, predvsem pa iz srca.

Ustvarjajo jih moji prsti, s tehniko suhega polstenja. Na sprehodu po gozdu, travniku, ko opazujem otroke, mamice, družine, vso lepoto tega življenja, se mi porajajo nove ideje, zdi se mi, da je v njih čisto vse, kar mi je lepo, in to me poganja naprej," nam je povedala ustvarjalka, ki svoje Petruške tudi zelo rada fotografira. "Zelo so fotogenične, in to je še ena strast pri mojem delu."

Petra VengarKje jo najdete?

Petra vam bo svoje simpatične Petruške razkazala na Facebook strani Petruška.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 25/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 25/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.