Ker je narava neusahljiv vir navdiha, ideje prehitevajo njene prste

Renata se prvega srečanja s polimerno maso ne spomni več. "To je bilo že dolga leta nazaj. Vem le, da je bila to ljubezen na prvi in vsak nadaljnji otip," nam je zaupala ustvarjalka, ki si je nadela ime Brlogarka.

"Ob tem imenu se marsikomu ustavi misel. Nastalo je kot posledica mojega priimka, ustvarjanja v brlogu in besedne igre na temo 'blogerke', ko sem lani začela pisati svoj blog," nam je zaupala ustvarjalka, ki se ji ob neskončnih paletah barv, kombiniranju mase s pasteli, oljnimi in akrilnimi barvami, ob ustvarjanju vzorcev, tekstur in ne nazadnje ob terapevtskem in sproščujočem mečkanju 'plastelina' vedno znova odpirajo nova obzorja in jo silijo k izpopolnjevanju izdelkov.

Med prvimi izdelki, ki jih je predstavila javnosti, so bile 'okusne slaščice iz polimerne mase'. "Ker so mi bili realistični izdelki vedno bližje kot abstraktni, sem začela izdelovati miniaturne slaščice in sadje, ki do podrobnosti posnemajo resnično hrano in za katere rada poudarim, da so sicer povsem brez kalorij in ne redijo, vendar lahko povečajo tek po sladkarijah," je v smehu dejala Renata in poudarila, da pri svojem delu ne uporablja kalupov.

"Vsak detajl je izdelan ročno, zato je vsak izdelek resnično unikaten. In kot letošnjo novoletno zaobljubo sem si zadala še izdelavo bolj prefinjenega nakita. Sprva je bilo to preizkušanje različnih tehnik, kombiniranja barv in vzorcev, odkar pa sem začela črpati svoj navdih v naravi in ustvarila kolekciji nakita Amazonija in Bali ter tako ustvarila prepoznavno rdečo nit blagovne znamke Brlogarka, idejam ni konca. Narava je resnično neusahljiv vir navdiha, zato moje ideje vedno znova prehitevajo moje prste."

Renata MedvedKje jo najdete?

Renatine izdelke si lahko ogledate na Facebookovi strani Brlogarka, svoj ustvarjalni razvoj pa beleži tudi v svojem b(r)logu – na http://brlogarka.blogspot.com.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 29/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 29/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.