Že kot otroka ga je zanimalo, kakšen les se skriva pod lubjem in kako diši.

"Začetki našega podjetja segajo v leto 1946, ko je moj dedek začel z mizarsko obrtjo. Z dejavnostjo je nadaljeval moj oče vse do upokojitve, pol leta pred upokojitvijo pa je vajeti podjetja prepustil meni," je začel svojo pripoved Rok, čigar oče še vedno sodeluje pri uresničevanju ciljev družinskega podjetja, ki je locirano v vasici Homec v občini Domžale.

"Delo z lesom me je zanimalo že od malih nog, saj sem si sam izdeloval lesene igrače. V mladih letih sem rad tekal po bližnjem gozdu, kjer sem si ogledoval mogočna drevesa. Vedno me je zanimalo, kakšen les se skriva pod lubjem in kako diši. Odtrgal sem vejico z listi in nesel domov pokazat očetu. Vprašal sem ga, kakšen je les tega drevesa. Oče mi je vedno razložil, za kakšen les gre, če pa je bil v delavnici kje prislonjen kakšen kos, mi ga je tudi pokazal.

Rok Rode

Pozneje sem izdeloval smetišnice, pručke, stojala za note, ptičje hišice in tako sem si pridobival dragocene izkušnje pri obdelavi lesa ter zaslužil za sladoled," je povedal Rok in dodal, da ga najbolj veseli obdelovati masiven les, ko po delavnici zadiši po lesu. "V našem podjetju se popolnoma prilagodimo željam strank. Izdelujemo pohištvo po naročilu, naša prioriteta pa je izdelovanje vgradnih omar, kuhinj in vrat, a z veseljem prisluhnemo in svetujemo svojim strankam."

Kje ga najdete?

Celotno ponudbo si lahko ogledate na spletni strani www.mizarstvo-rode.si.

Lisa - 6/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 6/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.