Simona Slapšek pripravlja novo linijo izdelkov iz lesa, ki bodo kombinirani z drugimi materiali

Simono ustvarjanje spremlja že od otroštva, prvi material, ki jo je res navdušil, pa je glina. "Z glino sem ustvarjala predvsem med študijem likovne pedagogike v Mariboru. Ustvarjanje s tem materialom je zame prav poseben proces.

Glina je naraven material, je del zemlje in s tem del narave, ki je tudi moj glavni, neusahljivi vir idej. Glino oziroma keramiko lahko trenutno v mojih izdelkih srečate predvsem v kombinaciji z lesom, ki je drugi material, s katerim zelo rada ustvarjam," nam je zaupala ustvarjalka, ki je vedno občudovala izdelke iz masivnega lesa: "Tako mogočni, a kljub svoji trdnosti in trdoti nosijo v sebi nekaj mehkega in nežnega."

In ravno želja po oblikovanju lesa jo je pripeljala na lesarsko šolo v Maribor, kjer je znanje nadgradila na smeri oblikovanja materialov.

"Že med študijem sem se bolj aktivno posvetila izdelovanju lesenega in keramičnega nakita, zato sem se sčasoma odločila, da izdelke ponudim tudi drugim – ljubiteljem in ljubiteljicam nakita ter naravnih materialov. Pri oblikovanju nakita so možnosti za preobrazbo kosa lesa ali gline neomejene, je pa nekatere ideje res težje praktično izvesti od skice pa do končnega izdelka točno tako, kot si zamislim," pravi Simona, ki poleg tega rada sede tudi za šivalni stroj in sešije unikatno torbico, v zimskih mesecih pa se nakitu pridružijo še kvačkani in pleteni izdelki.

"Svoje izdelke najraje prodajam na različnih sejmih, kjer je vedno zanimivo, saj spoznavaš nove ljudi in ustvarjalce, ki ti dajejo zagon za nadaljnje delo, pa naj bo to s pohvalo, nakupom ali kritiko. Vse to sprejemam pozitivno, saj si tako kot oblikovalka postavljam vedno nove izzive," še pove.

Simona SlapšakKje jo najdete?

Simona vam bo unikatne izdelke pokazala na Facebookovi strani Monsi.unikat.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 20/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 20/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.