Tadeja je 'tisto nekaj' je našla v poslikavi keramičnih skodelic

Tadeja je že od malih nog navdušena nad ustvarjalnimi materiali. "Kot majhna deklica sem ogromno časa preživela v mamini šivalni delavnici, kjer sem ustvarjala oblačila za svoje lutke. V osnovni šoli sem se navdušila predvsem nad mešanjem barv in grafičnim tiskom. V gimnaziji sem se prvič preizkusila v slikanju z oljnimi barvami, kar me je še bolj navdušilo za nadaljnje ustvarjanje.

V zadnjem letu pa največ časa posvečam keramičnim skodelicam, ki me navdušujejo in osrečujejo, v njih pa sem našla 'tisto nekaj'," nam je zaupala ustvarjalka, ki je začela s poslikavo skodelic na pobudo prijateljice.

"Ideja za tovrstno ustvarjanje se je rodila, ko mi je prijateljica poslala sporočilo, v katerem je pisalo: "To si želim." Poleg je bila priložena fotografija z motivom mojih prvih skodelic. Zdaj jim rečem kar TR skodelčnice." Ker je bilo zanimanja za njene poslikane skodelice čedalje večje, je začela širiti nabor motivov.

"Zdaj si prizadevam razširiti spekter unikatne keramične družine in dodati nove koščke unikatne mavrice. Tako se bodo družini priključili še: krožniki, skledice, dekorativne ploščice za dom in še kaj," je še dejala Tadeja, ki si v prostem času za sprostitev privošči poslikavo kakšne dolgočasne stene. "Osrečujejo me tudi trenutki ustvarjanja z otroki, pri čemer se prepleta igra brezskrbnosti, smeha in čarobnost otroških prstkov. To so trenutki, ko paleta barv in domišljije nima meja."

tadeja ratekKje jo najdete?

Tadeja svoje izdelke razkazuje na Facebookovi strani Art3tr, piše pa tudi svoj blog (art3tr.wordpress.com).

Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali nam pišite na ustvarjalne.roke@gmail.com.

Lisa - 18/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 18/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.