Tanji je v največje veselje prepletanje barvne žice

Tanja se z umetnostjo ukvarja že od malega, v zadnjih letih pa je poleg fotografije in slikarstva njen prosti čas zapolnjen tudi z izdelovanjem unikatnega nakita.

"Zaradi alergije na nikelj sem vrsto let lahko nosila samo zlate uhane, zato sem o pisanih in unikatnih uhanih, ki sem jih občudovala na prijateljici, lahko le sanjala. Nato pa mi je prijateljica podarila par čudovitih uhanov, katerih nastavki so bili brez niklja, in odprl se mi je povsem novi svet," nam je zaupala Tanja, ki obožuje barve in opazen nakit.

"Izpod mojih prstov pogosto nastanejo posebni, topli in včasih tudi večji kosi nakita. Pri izdelavi uporabljam različne materiale, v največje veselje in izziv pa mi je prepletanje barvne žice, ki ji pogosto dodajam različne perlice ali pa iz nje oblikujem čudovite zavite vzorčke, ki jih potem združim v celoto," je še povedala ustvarjalka, ki navdih najde v naravi.

Natančnost in želja po popolnosti ustvarjalko spodbujata, da se pri izdelavi vedno potrudi, kar se odraža v dovršenem videzu končnih izdelkov.

Tanja PerkoKje jo najdete?

Tanjine kreacije si lahko ogledate na njeni spetni strani www.tanihandmade.com, ter na Facebook strani Tani handmade.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite Facebook stran Ustvarjalne roke ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 7/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 7/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.