Vsestranska zlatarka, ki se lahko pohvali z ustvarjalnim priročnikom

Tina je zlatarski mojster. "Z oblikovanjem nakita se ukvarjam že 20 let. Poleg družine je to moja največja strast in veselje," nam je zaupala ustvarjalka, ki je leta 1996 končala zlatarsko šolo in si izkušnje začela nabirati v družinski zlatarni, za katero je oblikovala in izdelovala zlati in srebrni nakit.

"Leta 2000 sem začela poučevati različne tehnike izdelave nakita iz žice, perlic in polimerne mase," je še dodala Tina, katere dela so bila predstavljena v številnih slovenskih modnih revijah, postopki za izdelavo nakita pa so že stalnica v eni od slovenskih ustvarjalnih revij. Lahko se pohvali, da je bil njen postopek izdelave ogrlice 'My Tree' objavljen v ameriški reviji Step by Step Wire Jewelry, in to s predstavitvijo na naslovnici.

V čast pa si šteje tudi vlogo inštruktorja na spletnem portalu CraftArtEdu, katerega ustanoviteljica je ikona polimernega ustvarjanja Donna Kato. Da je Tina odlična ustvarjalka, ki za seboj pusti pečat, priča tudi njena prva knjiga – priročnik o ustvarjanju s fimo maso, ki je izšla pri založbi Didakta.

"V knjigi je predstavljenih 16 različnih projektov, večina je o izdelavi nakita. Projekti so predstavljeni korak za korakom s slikami in besedilom, tako da je primerna tako za začetnike kot tudi malo bolj izkušene ustvarjalce," je za konec dejala ustvarjalka, ki jo lahko srečate na različnih delavnicah po Sloveniji, na katerih vas bo naučila različnih tehnik izdelave nakita, od ustvarjanja z žico in perlicami, fimo maso ali pa s kovinami. Za bolj zahtevne pa Tina ponuja tudi individualne delavnice, na katerih se lahko naučite pravih zlatarskih tehnik.

Tina MežekKje jo najdete?

Svoje izdelke je v aprilu postavila na ogled v vitrini trgovine Rayher v Ljubljani, umetniška dela in termine aktualnih delavnic lahko poiščete na www.tinamezek.si, vabi pa vas tudi na Facebookovo stran TinaMezekDesign.

Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali nam pišite na ustvarjalne.roke@gmail.com.

Lisa - 17/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 17/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.