Pleten nakit je plod ustvarjanja za magistrsko nalogo

Urša je ustvarjalka unikatnega pletenega nakita, ki je nastal pred tremi leti kot plod ustvarjanja za magistrsko nalogo na Naravoslovnotehniški fakulteti. "Med študijem sem zasledila pomanjkanje tekstilnega in še posebej pletenega nakita na trgu, v tem sem prepoznala prednost in obenem izziv," nam je zaupala ustvarjalka, ki je veliko časa in energije posvetila iskanju primernega materiala in načinu pletenja, na koncu pa na trgu ponudila vrhunski izdelek.

Danes izpod njenih rok nastajajo ogrlice, zapestnice, broške ter uhani in prstani, zelo všečen modni dodatek pa je lahko tudi njen obroč za lase. "Vsi kosi nakita so skrbno ročno oblikovani in zelo različni – lahko so enostavni, minimalistični, lahko pa so zelo bogati, s številnimi zavoji in prepleti. Pri ustvarjanju z veseljem ugodim željam in pričakovanjem strank," je poudarila Urša, ki kot osnovni material za pletenje uporablja viskozno prejo.

Ta ima lep lesk, zato je nakit videti zelo privlačno, hkrati pa je izredno lahek ter koži prijazen in prijeten na dotik. "Stalna kolekcija je na voljo v zlati, srebrni in črni barvi. Poleg teh je nakit na voljo tudi v beli barvi in zato še toliko bolj primeren za neveste, ki hočejo biti na svoj srečni dan unikatne. Dvakrat na leto izdelam tudi posebne kolekcije, ki izidejo v različnih trendovskih barvah in so na voljo le v omejenem obsegu."

Urša ZajcKje jo najdete?

Uršo lahko spremljate na spletni strani www.lussli.si ali pa na Facebookovi strani Lussli - unikatni pleten nakit.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 24/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 24/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.