Speči škratki v pistacijinih in orehovih lupinah

Urška, ki je kot otrok izredno rada risala, se spominja, da starša nekega dne nista bila najbolj navdušena, ko je njena risba pokrivala vse štiri stene v spalnici, a sta jo pri ustvarjanju spodbujala.

"Starša sta mojo ustvarjalno pot zelo podpirala, zato sem se vpisala na srednjo trgovsko šolo, smer aranžerski tehnik. Kljub namigovanju učitelja aranžerstva, naj grem na likovno akademijo, sem se vpisala na biotehniško fakulteto, smer kmetijstvo zootehnika, saj sem želela imeti dva različna poklica," je dejala Urška, ki je pred tremi leti tudi diplomirala.

"Že leta 2006 je postal znan moj prvi škratek, speč v pistacijini lupini, ko je občina Velike Lašče v svojem glasilu objavila natečaj za naj spominek leta. V želji, da se malo bolje predstavim občanom, sem poslala nekaj svojih izdelkov, prvo mesto pa je po mnenju strokovne žirije zasedel prav speči škratek. Ta je bil ponosen na zmago, mi je pa prišepnil nasvet, naj mu naredim še kakšnega prijatelja."

Za škratke v pistacijini lupinici je Urška prejela tudi certifikat Obrtne zbornice Slovenije, v ponudbo pa vključila še malce večje škratke v orehovi lupini, v kateri se navadno stiskata dva škratka, izdelala pa je tudi kolekcijo ogrlic 'Radovedni škratji nosek'. "Najraje ustvarjam prav s fimo maso, vendar pa se rada poigram tudi z žico in perlami, prav tako mi ni tuja pirografija," je še povedala ustvarjalka, ki želi s svojim delom v svet nakita vnesti malo svežine in predvsem fantazije, barv, ljubkosti in razigranosti. "Upam, da mi to z mojimi škratki počasi uspeva," pravi Urška.

urška grčarKje jo najdete?

Urška vam bo svoje izdelke predstavila na Facebookovi strani Urškine Drobtinice ali na spletni strani www.urskinedrobtinice.com.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.