Po rojstvu otrok se je Urška Kocmur Gorjanc podala v svet otroške domišljije

Urška je po duši otrok. "Moja največja strast je umetnost. Že kot zelo majhna punčka sem imela močan čut za barve in sem po več ur presedela za mizo ter delala poteze z barvicami Saturn. V osnovni šoli so me porabili za vse oblike ustvarjanja, ko je bilo treba kaj narisati, polepiti, izdelati," nam je zaupala ustvarjalka, ki je prvo likovno nagrado prejela leta 1998 v Mariboru.

"Moja slika je zasedla prvo mesto na mednarodnem natečaju srednjih šol na temo 'strpnost do drugačnih'", je dejala in dodala, da po končanem študiju na Art house for visual art vedno raje ustvarja, sodelovala pa je tudi na več skupnih in nekaj samostojnih razstavah.

"Rišem vse! Energetsko barvne slike, abstrakcije, realizem, kopije znanih slikarjev, portrete, živali, naravo – vse, kar je mogoče spraviti na slikarsko platno ali list papirja.

Najraje imam tehniko olje na platnu, abstraktne slike pa se lotim raje s hitro sušečim se akrilom, prav tako stenske poslikave. Karikature pa so najlepše, ko so narisane s pastelnimi prelivajočimi barvami, obrisane s temno obrobo," je dejala ustvarjalka, ki se je po rojstvu otrok podala še v svet otroške domišljije. "Začela sem pisati otroške zgodbice in jih tudi sama ilustrirala. Izdelujem tudi stenske poslikave za otroške sobice in karikature za jubileje ali darila."

Urška Kocmur GorjancKje jo najdete?

Urška vam bo svoja dela razkazala na spletni strani www.wallart.si.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.