Zgodba, ki se začne leta 2000 ...

"Moji začetki segajo v leto 2000, ko sem se čisto za hobi začela ukvarjati z risanjem. Žilico za ustvarjanje sem spoznala že v osnovni šoli, kjer sem kar nekaj let obiskovala krožek slikarstva in ročnih del šivanja," je povedala Valentina in dodala, da je bil pri njih doma šivalni stroj stalnica in da ji je mama skoraj vso osnovno šolo oblačila šivala kar sama.

"S šivalnim strojem sem se dosti preigrala, ko je bila mama odsotna, kar ji je povzročilo kar nekaj sivih las," je še povedala ustvarjalka, ki se je nato navdušila še za tehnično risanje.

"Leta 2009 sem se na željo pokojne tašče odločila, da ponovno zaviham rokave in začnem ustvarjati. Tako se mi je v začetku leta 2015 poleg risanja porodila ideja, da bi svoje ideje iz slikarstva lahko združila z modnim oblikovanjem. Čez noč sem si kupila šivalni stroj in še v istem tednu zašila dvojne plezalne hlače, brez predznanja. Hlače imam še kar v uporabi, tako da očitno niso bile slabo narejene," je povedala v smehu in dodala, da so izpod njenih rok nastajajo majice in puloverji, pa tudi oblačila za otroke, ki jih poslika s posebnimi barvami za tekstil.

"Pri majicah poleg bombaža uporabljam različne kose blaga, s katerimi poleg naslikanih motivov blago okrasim. Prav tako so na oblačilih različna vezenja, od ročnega do strojnega, našite lesene perle, kristali swarovski in druge bleščice."

V bližnji prihodnosti bodo na voljo tudi druga oblačila – hlače, puloverji, okrašeni z vezenjem in našitki, plašči iz volne ter platnene torbe z bogatimi motivi in okrasjem," je še povedala avtorica znamke #homeless, ki naj bi izražala tisto, kar smo – unikatni, ne glede na poglede drugih.

Kje jo najdete?

Poleg spletne strani www.homeless.si si lahko izdelke ogledate na Facebooku ali pa jo spremljate na Instagramu.

Ureja: Metka Pravst – MetiBeti. Foto: osebni arhiv.

Lisa - 11/2016

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 11/2016

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.