Mmm, ti drobni trenutki, ki si jih sem in tja podarimo. Samo zase. Kako dragoceni so. Kot bi objemali sami sebe. Sprostimo se, pozabimo na vse okoli sebe, čas se ustavi ... še bolje, zdi se, da teče, ampak ga niti ne moremo niti ne želimo izmeriti. In ko se počasi 'vrnemo' nazaj ... se počutimo, kot bi hodili po oblaku.

"Zakaj tega ne naredim večkrat, pa tako malo je treba?!" si rečemo vedno znova. Samo odločen korak v zgodnje jutro ali pozen večer, sredi tedna ali za vikend. Včasih je potreben samo kratek klic, največkrat pa tudi to ne. Seveda to vemo, pa vendar, izgovorov je cel kup, od najtežjih do najbolj neprijetnih opravil, in časa, ki ga je vedno premalo.

Greste kdaj na sprehod v naravo, uživate na travniku, polnem drobnih cvetlic, ali v gozdu, kjer poslušate samo glasove vetra in plahih živali?

Ste že bili na masaži? Celega telesa, samo hrbtenice ali podplatov? Kakšen užitek ... le zakaj se neha?! Ali pa obiskali savno? Šli brez make upa s športno torbo na plavanje? Se spustili v hladno vodo, naredili nekaj hitrih zamahov, da ste se ogreli, potem pa drseli skupaj z valovi, ki ste jih ustvarili? Ali se spustili v prijetno toplo zdravilno vodo in se po nekaj minutah dobro pregreti ulegli na ležalnik ob bazenu, zaprli oči in odplavali v drugačne vode? In vse to – sami? Kaj pa kozmetičarka in pediker? Ali vizažistka za pomemben večer? In stilistka za nov stil in spremstvo po trgovinah, ko neprijetno postane užitek?

Toliko priložnosti za ženske urice!

Ampak obisk frizerke, to je pa gotovo najpogostejša 'urica', ki bolj redko ostane samo – urica. Sploh za gospe in gospodične, ki ne sedijo rade pri miru, poleg tega pa jim še nekdo šari po glavi. Oh, le zakaj, ko pa je pričeska tako pomembna za celotno podobo! Brez ličil že gre ali pa le z nežnim make upom, brez pričeske pa preprosto ne.

Res včasih hodimo od salona do salona, dolgo iščemo tisto pravo, ampak ko najdemo vešče roke in prijazno besedo, ušesa, ki znajo prisluhniti našim željam ali pa slišati med vrsticami, kadar vemo samo, da si želimo spremembe, in oči, ki si nas znajo takoj predstavljati v novi podobi ... smo tako zelo zadovoljni!

Zato, privoščite si drobne užitke večkrat! "Očarajte sebe. Očarajte svet."

Preberite še: 20 brezplačnih namigov za več veselja v življenju

Lisa - 19/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 19/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.