Vesna je že od malih nog vedela, da bo ustvarjanje del njenega vsakdana. Končala je srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, študirala pa na pedagoški fakulteti in študij zaključila kot profesorica likovne umetnosti.

Danes pod imenom Cvet pripet iz volnenega filca izdeluje različne cvetove.

"Lahko jih nosiš kot brško ali pa si jih nadeneš na obroč ter jih nosiš v laseh in tako z enim izdelkom dobiš dva," je povedala ustvarjalka, ki se nastajanju cvetov posveča ročno, kar pomeni, da je vsak del filca izrezan s škarjami.

Da pa so cvetovi še bolj unikatni in barviti, jim na sredino doda še v blago oblečene gumbe, ki jih prav tako izdela sama. "Filc uporabljam tudi pri ustvarjanju drugih dodatkov, kot so pentlje v kombinaciji z blagom na obroču ali pa broške, ki so namenjene tako najmlajšim kot tudi starejšim, ki jih privlačijo barvni dodatki," je še povedala ljubiteljica barv in dodala, da njeni v blago oblečeni gumbi niso samo sestavni del brošk iz filca, saj iz njih izdeluje tudi uhane različnih velikosti in oblik, prstane, ogrlice in broške.

"Občasno sedem tudi za šivalni stroj," pravi Vesna, ki tako ustvarja preproste dodatke za lase, ni pa ji tuje niti ustvarjanje s keramiko. "Ker sem pred letom dni postala mama, je čedalje več stvari namenjenih najmlajšim," je zaključila ustvarjalka, ki ji navdiha za ustvarjanje nikoli ne zmanjka.

Kje jo najdete?

Vesno lahko srečate na umetniških sejmih po Sloveniji ali pokukate na njeno Facebook stran Cvetpripet.

Ureja: Metka Pravst – MetiBeti. Foto: osebni arhiv

Lisa - 47/2016

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 47/2016

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.