Saj poznate monokomedijo Jamski človek? V kateri igralec pokaže vso resnico razlike med žensko in moškim, tisto pravo resnico, ki ne boli ne nje ne njega? Ko ona ne pogleda njega, češ 'no, vidiš', ne on nje, ampak se spogledata istočasno in si samo z nasmehom v očeh govorita: ''Ja, res je!'' Prijateljica jo je gledala že trikrat in je bila prepričana, da ni možno, da bi se vsakokrat smejala, kot da predstavo gleda prvič. Pa je. Trebuh boli, ko zapuščaš dvorano, in to prijetno.

Med drugim tudi zato, ker igralec tako dobro pokaže in predstavi, kako obleko kupuje ženska in kako moški. Jaz sem se nasmejala do solz, vsi drugi v dvorani pa tudi.

In pred kratkim sem lahko prav to opazovala tudi v živo. Moškega, ki je doma ugotovil, da športnih copat, tistih med supergami in platnenimi športnimi copati, res ne more več nositi. Vprašanje, zakaj ne. Mogoče imajo luknjo v podplatu ali spredaj na palcu. Naveličal se jih gotovo ni, ker je pomerjal prav take, kot jih je na nogah že imel. Čisto enake! Ista barva, enaka širina belega roba med podplatom in zgornjim delom iz blaga, enake vezalke.

No, mogoče je bila številka druga ... Kako vem? Ker je imel na nogah enaka copata?! Desni je bil samo obledela različica levega! Ampak ... hodil je gor in dol po trgovini, obračal stopalo v eno in drugo smer, prenašal težo s prstov na podplat, se ogledoval v vsakem ogledalu in ... potem ne vem, kaj se je zgodilo, ker sem svoje čevlje že plačala in imela v vrečki. Sem pa v istem času prosila prodajalko, da mi je prinesla vsaj ducat sandal in balerink, ene poletne gležnjarje in jih, seveda, tudi pomerila.

Zanimivo, ne? Zdi se, da imajo moški manj problemov pri nakupovanju kot me. Da takoj, ko vedo, kaj potrebujejo, obiščejo prav tisto trgovino, v kateri so kupili iskani kos, ga najdejo, potarnajo, kako drag je, plačajo in gredo slabe volje ven.

Me pa, me znamo – uživati! Potipamo vse, mimo česar gremo, in, če si le dovolj močno želimo in imamo čas, pomerimo, potem pa se, mogoče, samo mogoče, odločimo za nakup.

Res smo z drugega planeta kot naši moški! Ampak rade jih imamo pa vseeno, a ne?

Lisa - 33/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 33/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.