Mogoče je čas, da poizkusite drugačen hamburger...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 100 g ajde
  • sol
  • 200 g krompirja
  • 100 g korenja
  • 8 vejic peteršilja
  • 2 jajci
  • 4 žlice drobtin
  • 1 žlico krompirjevega škroba
  • 2 stroka česna
  • sveže mleti črni poper
  • olje za cvrenje
  • 50 g paradižnikov
  • 1 rdečo čebulo
  • 2 solatna srčka

Za pomako:

  • 5 žlic kečapa
  • 5 žlic majoneze
  • 2 žlici dijonske gorčice

In še:

  • 4 bombete
  • 10 g rukole
  • zelišča za okrasitev

Priprava:

1 Ajdo skuhajte po navodilih z embalaže v vreli slani vodi in jo po kuhanju odcedite. Krompir skuhajte v oblicah. Po kuhanju naj se ohladi, nato pa ga olupite in drobno nastrgajte. Dodajte nastrgano korenje, sesekljan peteršilj, ajdo, jajci, krompirjev škrob, strt česen in sol ter vse skupaj temeljito zmešajte.

2 Iz mešanice naredite 4 burgerje in jih na segretem olju z vsake strani pecite po 7 minut. V tem času paradižnik in rdečo čebulo zrežite na rezine, solato pa oplaknite. Zmešajte kečap, majonezo in dijonsko gorčico. Bombete prepolovite, jih malce popecite in nato obložite z burgerji, pomako in burgerje okrasite s svežimi zelišči ali rukolo.

Liza - 11/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 11/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.