Odličen recept z ajdovo kašo, brez glutena in brez mesa.

Za 4 osebe potrebujete

  • 250 g ajdove kaše
  • 1 srednje velik ohrovt
  • 1 žličko jušne kocke
  • 3 čebule
  • olivno olje
  • 3 jajca
  • drobtine
  • majaron
  • timijan
  • peteršilj
  • sol
  • poper

Priprava

Očiščen ohrovt kuhajte v slani vodi do mehkega. Ajdovo kašo prelijte s tekočino, v kateri se je kuhal ohrovt in ki ste ji primešali še jušno kocko. Posodo pokrijte, počakajte, da se tekočina ohladi, in nato odlijte odvečno količino.

Ohlajen ohrovt sesekljajte. Olupljeno čebulo sesekljajte in jo popražite na vročem olju. Nato dodajte ohrovt in ga malo podušite. Posodo odstavite in ohrovtu primešajte ajdovo kašo, jajca, majaron, timijan in peteršilj ter mešanico začinite še s soljo in poprom. Zgostite z drobtinami, če je potrebno. Oblikujte majhne burgerje in jih z obeh strani ocvrite v vročem olju. Postrezite jih s krompirjevim pirejem in zelenjavno solato.

Lisa - 16/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 16/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.