Kombinacija ananasa in sladoleda, ki pospeši bitje srca vsem sladkosnedom.

Za 4 porcije potrebujete

  • pol skodelice temnega ruma
  • pol skodelice rjavega sladkorja
  • 1 žličko cimeta
  • 1 ananas
  • 1 žličko masla
  • 200 g vaniljevega sladoleda

Priprava

Zmešajte rum, sladkor in cimet. Ananas olupite, ga zrežite na rezine in jih za 15 minut položite v mešanico. Po tem času jih vzemite iz tekočine. Rumovo mešanico zlijte v posodo, dodajte maslo in pustite vreti približno 8 minut, da povre do polovice in se zgosti.

Ananas z vsake strani pecite po 1 minuto in rezine nato porazdelite po krožnikih. Na vsakega dajte 1 kepico sladoleda, vse skupaj prelijte z omako in postrezite.

Čas priprave: približno 20 minut

Na porcijo: približno 330 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 55 g

Čarovnija okusa - JULIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - JULIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.