Za začetek dneva po angleško...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • olivno olje
  • 200 ml pasiranega paradižnika
  • 400 g odcejenega belega fižola (pločevinka)
  • 8 rezin slanine
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 8 belih klobasic
  • 150 g majhnih šampinjonov
  • 8 vejic timijana
  • 4 jajca
  • sveže mlet črn poper
  • 1 žličko dijonske gorčice
  • 1 žličko omake worcester
  • 1 žlico rjavega sladkorja
  • svež kruh

Priprava:

1 Olupljeno čebulo sesekljajte in jo zlato popražite na olju. Primešajte paradižnik in nato fižol. Vse skupaj pustite lahno vreti 10 minut, da se lepo zgosti.

2 Medtem obložite pekač s papirjem za peko in po njem razporedite rezine slanine. Dodajte še oplaknjene paradižnike in klobasice in vse skupaj 8 do 10 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

3 Očiščene šampinjone popecite na segretem olju, dodajte lističe timijana in ščepec soli in vse skupaj malce podušite. Gobe nato vzemite iz ponve, dodajte še malo olja in na njem specite jajca na oko. Začinite jih s soljo in poprom.

4 Fižolu dodajte gorčico, worcestrsko omako, sladkor, sol in poper. Postrezite skupaj s klobasicami, slanino, paradižniki, šampinjoni, jajci in svežim kruhom.

Liza - 07/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 07/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.