Aromatično marinirana govedina z zelenjavo.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g govejega fileja
  • 6 žlic sojine omake
  • 2 žlici riževega vina (ali suhega šerija)
  • 4 žlice jedilnega škroba
  • 2 rdeči papriki
  • 200 g ostrigarjev
  • 4 mlade čebule
  • približno 4 cm ingverja
  • pol rdečega čilija
  • 2 žlici omake ostrig
  • 200 ml juhe
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 2 žlici repičnega olja
  • sol
  • koriander za okrasitev

Priprava:

File zrežite na ozke trakove. Zmešajte 2 žlici sojine omake, riževo vino ali šeri in škrob. Primešajte mesu in ga pustite stati približno 30 minut.

Očistite zelenjavo. Papriko, gobe in mlado čebulo zrežite na ozke trakove. Ingver olupite in ga drobno sesekljajte. Čili oplaknite, odrežite pecelj in strok drobno sesekljajte skupaj s semeni. Omako ostrig zmešajte skupaj s preostalo sojino omako, juho in sezamovim oljem.

File in čili med mešanjem približno 1 minuto na visoki temperaturi pecite na 1 žlici olja. Oboje vzemite iz ponve in na preostanku olja 3 do 4 minute pecite gobe, zelenjavo in ingver. Dodajte še meso in mešanico petih začimb ter vse skupaj še enkrat začinite. Okrasite s koriandrom.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Lisa - 6/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 6/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.