S svetlo in temno čokoladno kremo - sanje, ki se stopijo v ustih.

Za 10 kosov potrebujete

Za beljakovo dno:

  • 5 beljakov • 200 g sladkorja
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 80 g mletih belih mandljev

Za kreme:

  • 4 rumenjake
  • 4 liste želatine
  • 500 g smetane
  • po 100 g temne in bele kuverture

Priprava

Pečico segrejte na 140 stopinj (ventilatorsko na 120 stopinj). Beljake lahno stepite. Med stepanjem jim postopoma dodajte 150 g sladkorja. Stepajte toliko časa, da se na snegu pozna zareza z nožem. Na sneg nato stresite sladkor v prahu in mandlje ter vse skupaj zmešajte z lopatko. Na papir za peko narišite 3 kroge, premera 22 cm. Nanje namažite ali nabrizgajte beljakovo maso in jo pecite 30 do 40 minut, da se obarva lahno rjavo. Vrata pečice so lahko za malenkost odprta. Po peki naj se dno ohladi.

Nad vročo vodno kopeljo penasto stepite rumenjake in 50 g sladkorja. Želatino namočite, jo ožemite in nato stopite v peni. Peno stepite do hladnega in jo porazdelite po 2 skodelicah. Kuverturo sesekljajte, jo ločeno stopite nad vročo vodno kopeljo in ju primešajte v vsak del kreme. Smetano čvrsto stepite in pol primešajte temni, pol pa temni masi.

Kremi porazdelite po 2 pečenih krogih. Postavite ju drugega na drugega in zaključite s tretjim. Torto okrasite po želji.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na kos: približno 450 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 45 g.

Lisa - 3/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 3/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.