Ste že poizkusili beluševo juho?

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 večji korenček
  • 100 g brokolija
  • 2 mladi čebuli
  • 200 g belih in zelenih belušev
  • 5 žlic olivnega olja
  • 700 ml zelenjavne juhe
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 vejice timijana
  • 100 g sveže špinače
  • 200 ml smetane

Priprava:

1 Očistite korenje, brokoli in mlado čebulo ter vse skupaj zrežite na koščke. Belušem odlomite olesenele končke in glavice belih belušev prihranite za okrasitev. Preostale dele belušev zrežite na koščke.

2 V kozici segrejte 4 žlice olja in na njem podušite zelenjavo. Nekaj kock korenja prihranite za pozneje. Prilijte juho, jo začinite s soljo, poprom in timijanom ter jo zavrite.

3 Po 10 minutah dodajte oplaknjeno špinačo in jo malce pokuhajte. Juho nato pretlačite s paličnim mešalnikom. Dodajte lahno stepeno smetano in juho začinite s soljo in poprom. Glavice belušev in korenček popražite na 1 žlici olivnega olja in z njimi okrasite juho. Zraven lahko postrežete kruh.

Liza - 18/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 18/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.