Vrhunec: hrustljave rikotine ploščice

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g belih belušev
  • nastrgano lupinico 1 neškropljene pomaranče
  • sol
  • 1 žličko sladkorja
  • 2 rezini toasta
  • 1 žlico masla
  • pol šopka drobnjaka
  • 2 žlici rikote
  • 1 jajce
  • poper
  • 2 žlici olja
  • 200 g smetane
  • 1 žlico moke

Priprava

Beluše oplaknite, jih olupite in jim odrežite olesenele dele. Stebla zrežite na koščke. Skupaj z olupljenimi deli jih približno 10 minut kuhajte v 1 litru vode s pomarančno lupinico, soljo in sladkorjem. Toastu odrežite skorjo in ga zmečkajte. Beluše precedite in prestrezite tekočino. Dodajte jim maslo in samo beluše ter juho pustite vreti približno 10 minut.

Drobnjak zrežite na rolice in jih zmešajte z drobtinami toasta, rikoto, jajcem, soljo in poprom. Oblikujte 12 ploščic. Zlato-rjavo jih popecite na olju in jih shranite na toplem. Iz juhe poberite vršičke belušev, preostalo pa pretlačite s paličnim mešalnikom. Prilijte smetano, juho zgostite z umešano moko in jo začinite. Vanjo nato stresite še vršičke. Juho postrezite s pečenimi rikotinimi ploščicami.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Lisa - 19/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 19/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.