In še obvezno za vse ljubitelje: holandska omaka

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg krompirja
  • sol
  • 2 kg belih belušev
  • 1 žličko sladkorja
  • 250 g masla
  • 2 rezini neškropljene limone
  • 3 rumenjake
  • 2–3 žlice belega vina
  • malce limonovega soka
  • 400 g prekajene slanine (tanke rezine)

Priprava

Krompir olupite, ga oplaknite in približno 25 minut kuhajte v slani vodi. Beluše olupite in jim odrežite olesenele dele. V veliki široki posodi zavrite večjo količino vode s sladkorjem, 1 žličko masla in rezinami limone. Beluše glede na debelino kuhajte 12 do 15 minut.

Med tem za holandsko omako stopite preostalo maslo in počakajte, da se malce ohladi. V kovinsko skledo dajte rumenjake, vino, limonov sok in malce soli. Z metlico za sneg jih nad vročo vodno kopeljo stepajte toliko časa, da se količina podvoji. Nato previdno primešajte stopljeno maslo in omako še začinite.

Krompir in beluše odcedite. Oboje skupaj s šunko porazdelite po krožnikih. Prelijte s holandsko omako in jed po želji potresite še s sesekljanim peteršiljem in nastrgano lupinico neškropljene limone.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.

Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 63 g, ogljikovi hidrati: 38 g.

Lisa - 19/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 19/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.