Beluši prečistijo, pa še tako slastni so!

Za 23 kosov potrebujete:

  • 1 žlico iglic rožmarina
  • 2 stroka česna
  • sol
  • 3 žlice olivnega olja
  • 24 stebel zelenih belušev
  • moko
  • 400 g listnatega testa
  • 1 jajce
  • 2 žlici mleka
  • 2 žlici nastrganega parmezana
  • 2 žlici črnih sezamovih semen

Priprava:

1 Iglice rožmarina drobno sesekljajte. Olupljen česen strite s soljo in mu primešajte rožmarin in olivno olje.

2 Belušem odstranite olesenele dele in stebla približno 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi.

3 Beluše po kuhanju odcedite, jih dajte v skledo zelo hladne vode in jih malce ohladite. Nato jih ponovno odcedite.

4 Na pomokani delovni površini razgrnite listnato testo. Zrežite ga na 24 trakov, širokih en centimeter. Premažite jih s tankim slojem začinjenega olja in v testo zavijte stebla belušev. Nato jih dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, testo premažite z jajcem, razžvrkljanim z mlekom, in jih potresite z nastrganim parmezanom in sezamom. Približno 8 minut jih pecite v pečici, segreti na 220 stopinj. Postrezite s pomako iz kisle smetane.

Liza - 18/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 18/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.