Belušev se res ne moremo naveličati ... Tokrat v kombinaciji  z listnatim testom!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g zelenih belušev 
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 270 g listnatega testa 
  • 80 g kremnega smetanovega namaza 
  • 80 g pršuta
  • 1 jajce
  • sezamova semena

Priprava:

1 Beluše oplaknite in jim odrežite olesenele konce. Položite jih v vrelo slano vodo in jih kuhajte 5 minut. Nato jih odcedite in takoj ohladite v hladni vodi. Ponovno odcedite in beluše začinite s soljo in poprom.

2 Razgrnite testo in ga malce razvaljajte. Premažite ga s kremnim namazom in obložite s pršutom. Nato ga zrežite na 1 cm široke trakove ter jih ovijte okoli stebel belušev. Nato jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko.

3 Zvitke premažite s stepnim jajcem in potresite s sezamom. 7 do 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite jih s kislo smetano in drobnjakom.

Foto: Profimedia

Liza - 23/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.