Njami, jagode!

Za 8 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 4 jajca
  • 65 g drobno mletega sladkorja
  • ščepec soli
  • 40 ml olja
  • 120 g moke
  • 30 ml jajčnega likerja

Za kremo:

  • 200 g pasirane skute
  • 150 g maskarponeja
  • 150 g smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu

In še:

  • 150 g jagodne marmalade
  • 200 g jagod 
  • 120 ml jajčnega likerja
  • sladkor v prahu za posipanje

Priprava:

1 Jajca penasto stepite s sladkorjem in soljo. Nato dodajte olje in presejano moko ter na koncu še jajčni liker. Testo vlijte v tortni model, obložen s papirjem za peko, in ga približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 165 stopinj. Po peki naj se biskvit popolnoma ohladi.

2 Stepite vse sestavine za kremo.

3 Pečen biskvit vodoravno prerežite. Spodnji del premažite z marmelado in dvema tretjinama kreme. Prekrijte s polovico rezin jagod in jih pokrijte z drugim delom biskvita. Nakapajte ga z jajčnim likerjem. Premažite s preostalo kremo in torto okrasite z rezinami jagod. Torto za najmanj 2 uri postavite v hladilnik. Pred serviranjem jo potresite s sladkorjem v prahu.

Liza - 19/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.