Sladke rezine...

Za 16 kosov potrebujete:

Za biskvit:

  • 3 jajca
  • 150 g trsnega sladkorja
  • 150 ml repičnega olja
  • 150 g brezglutenske moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 1 žličko mlete kurkume
  • ščepec soli
  • 150 g kisle smetane

Za kremo:

  • 15 g mlete želatine
  • 200 g zamrznjenih borovnic
  • 100 g sladkorja
  • 250 ml smetane
  • 250 g pasirane skute

In še:

  • 150 g temne čokolade

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem. Nato primešajte olje in moko s pecilnim praškom, kurkumo in soljo. Nato lahno vmešajte še kislo smetano in čisto na koncu še sneg beljakov. Testo prelijte v pekač (40 x 30 cm), obložen s papirjem za peko, in ga približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Biskvit naj se ohladi v pekaču.

2 Želatino prelijte s 60 ml hladne vode in jo pustite stati 5 minut. Odmrznjene borovnice stresite v ponev, primešajte sladkor in jih zavrite. Ponev odstavite, primešajte namočeno želatino in počakajte, da se mešanica ohladi.

3 Smetano čvrsto stepite in ji primešajte skuto. Na koncu dodajte še borovničevo mešanico.

4 Biskvit vzemite iz pekača in odstranite papir. Biskvit vodoravno prerežite, spodnji del premažite z borovničevo kremo in jo pokrijte z drugim delom biskvita. Nato ga za tri ure postavite v hladilnik.

5 Nad vročo vodno kopeljo stopite 100 g čokolade in jo prelijte po biskvitu. Počakajte, da se strdi, biskvit zrežite na rezine in jih okrasite s preostalo stopljeno čokolado. Počakajte, da se ponovno strdi, in nato postrezite rezine.

Liza - 15/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.