Okusna in brezglutenska sladica!

Za 10 kosov potrebujete:

  • 3 jajca 
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 120 g brezglutenske moke

Za nadev:

  • 250 ml mleka 
  • 60 g drobno mletega sladkorja
  • 1 zavitek brezglutenskega praška za puding
  • 1 bio pomarančo

Za glazuro:

  • 150 g sladkorja v prahu 
  • 6 žlic pomarančnega soka

Za okrasitev:

  • koščke kandirane pomaranče
     
    Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem. Počasi vmešajte sneg beljakov in moko. Testo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in ga približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi. Ohlajen biskvit prevrnite na čist papir za peko in odstranite papir, na katerem se je pekel.

2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo. Ohladite jo z mešanjem. Nato primešajte še pomarančni sok in nastrgano lupinico pomaranče. Na koncu vtepite še kocke masla in zmešajte gladko kremo.

3 Biskvit premažite z marmelado in kremo. Nato ga s pomočjo papirja zvijte in rulado za nekaj ur postavite v hladilnik.

4 Iz sladkorja v prahu in pomarančnega soka zmešajte gladko glazuro. Rulado odvijte iz papirja za peko in jo oblijte s pomarančno glazuro. Okrasite jo s koščki kandirane pomaranče in jo ponovno postavite v hladilnik, da se glazura strdi.

Liza - 38/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 38/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.