Odlična brezglutenska sladica...

Za 8 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 450 g brezglutenske moke
  • 1 žlico sode bikarbone
  • 150 g trsnega sladkorja
  • 250 g masla + maslo za peko
  • 4 rumenjake
  • sladkor v prahu

Za nadev:

  • 1 kg jabolk
  • sok 1 limone
  • ½ žlice mletega cimeta
  • nekaj kapljic vaniljeve arome

Za beljakovo peno:

  • 4 beljake
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • sol

Priprava:

1 Najprej pripravite testo. Presejte moko, sodo bikarbono in sladkor. Dodajte koščke masla in rumenjake. Zgnetite testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za 60 minut postavite v hladilnik.

2 Olupite jabolka in odstranite peščišče. Nato jih zrežite na rezine. Stresite jih v skledo, nakapajte z limonovim sokom in potresite s cimetom in vaniljo.

3 Odvzemite 2/3 testa, ga razvaljajte in z njim obložite model. Preostalo testo dajte v zamrzovalnik. Pekač obložite z naoljenim papirjem za peko, ga obložite s testom in približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po njem nato razporedite jabolka.

4 Beljake stepite s sladkorjem in soljo. Sneg razporedite po jabolkih in ga potresite s sladkorjem v prahu. Povrhu nastrgajte zamrznjeno testo. Kolač 15 do 20 minut pecite v pečici, po peki naj se ohladi, nato pa ga zrežite na rezine.

Liza - 23/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 23/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.