Zvečer je pametno pojesti kaj lahkega in predvsem hitro narejenega. Za vas smo tokrat izbrali brezmesni večerji.

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 žlici sojine omake
  • 2,5 žličke koruznega škroba
  • 2 žlički riževega kisa
  • sezamovo olje
  • 450 g trdega tofuja
  • 0,25 žličke soli
  • 300 g brokolija
  • 0,75 skodelice vode
  • 3 stroke česna

Priprava

Zmešamo sojino omako, koruzni škrob, rižev kis in sezamovo olje.

Tofu odcedimo in narežemo na poljubne velike kocke. Brokoli očistimo in razdelimo na posamezne cvetke. Česen olupimo in na drobno nasekljamo.

V voku segrejemo sezamovo olje, dodamo tofu in posolimo. Med mešanjem pražimo 8 minut, da se tofu z vseh strani zlato rjavo zapeče.

Posebej v voku naredimo brokoli, dodamo vodo in česen. Pokrijemo in kuhamo 4 minute. Občasno premešamo. Odkrijemo, dodamo zmes omak in tofu ter vse skupaj nežno premešamo. Odkrito kuhamo še 2 minuti, da se omaka zgosti.

Čarovnija okusa - MAREC 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - MAREC 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.