Slasten recept za mediteransko brusketo z hokaido bučo

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 francosko štruco
  • 5 žlic olivnega olja
  • 500 g buče hokaido
  • 1 čebulo
  • 1 rdečo papriko
  • pol šopka kodrastega peteršilja
  • sol
  • poper
  • 200 g trdega sira (kocke)
  • bazilikove lističe

Priprava

Kruh zrežite na tanke rezine in jih na 1 žlici olja hrustljavo popecite z obeh strani.

Buči odstranite semena. Čebulo olupite. Papriko oplaknite in jo očistite. Vse skupaj zrežite na majhne kocke. Oplaknite peteršilj in ga natrgajte na manjše koščke.

Bučo, čebulo in papriko približno 8 minut dušite na 1 žlici olja ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. Primešajte peteršilj, sir in 1 žlico olja. Vsak kos kruha nakapajte z malce olja, jih obložite z mešanico buče in vsak kruhek okrasite z baziliko.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 460 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 38 g.

Lisa - 44/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 44/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.