Zdravje na krožniku...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g krompirja
  • 250 g bučk
  • 5 žlic ovsenih kosmičev
  • 1 jajce
  • 2 žlici moke
  • 2 stroka česna
  • sol, sveže mleti barviti poper
  • 2 žlici majarona
  • olje za cvrenje
  • 500 g ribjega fileta
  • 2 žlici masla

Za polivko:

  • 150 ml kisle smetane
  • 1 žlico limonovega soka

Priprava:

1 Krompir olupite in ga nastrgajte. Dodajte mu nastrgane bučke in ovsene kosmiče ter vse skupaj pustite stati 30 minut. Nato primešajte jajce, moko, strt česen, sol, poper in majaron in vse skupaj dobro premešajte.

2 V ponvi segrejte olje, iz mešanice pa z žlico oblikujte majhne kupčke. Razporedite jih po ponvi, jih sploščite in z vsake strani pecite po 3 minute. Pečene palačinke postavite v segreto pečico.

3 Za pripravo polivke kisli smetani primešajte limonov sok, mleti poper in sol.

4 Filete solite z obeh strani in jih pustite stati približno 20 minut. Nato jih otrite s papirnato brisačo. V ponvi stopite maslo in nanj položite ribje filete. Začinite jih s poprom in jih zlato popecite z obeh strani. Postrezite s palačinkami in polivko.

Liza - 06/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 06/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.