Mleta bučna semena poskrbijo za posebno vrsto testa, odlična pita za vegetarijance.

Za 8 kosov potrebujete

  • 20 g bučnih semen
  • 1 rumenjak
  • 70 g maska
  • 170 g moke
  • sol
  • 800 g buče hokaido
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 žlico olja
  • 150 ml juhe
  • poper
  • kari
  • čili
  • 100 g feta sira

Priprava

Bučna semena drobno zmeljite v električnem mešalniku. V gladko testo zgnetite rumenjak, mleta semena, kocke masla, moko, 1 noževo konico soli in približno 2 žlici hladne vode. Testo zavijte v prozorno folijo in ga za približno 30 minut postavite v hladilnik.

Bučo izdolbite in odstranite otrdele dele. Odstranite tudi semena in bučo z lupino vred zrežite na kocke. Olupite čebuli, 1 zrežite na kocke in jih popražite na olju. Dodajte kocke buče, zalijte z juho in bučo približno 20 minut kuhajte, da se zmehča. Grobo jo pretlačite s paličnim mešalnikom in jo začinite s soljo, poprom, karijem in čilijem. Pustite, da se ohladi.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Testo razvaljajte na pomokani delovni površini. Z njim obložite namaščen tortni model ali model za pite (premera 26 cm) in pustite, da robovi segajo izven modla. Po testu razporedite bučni pire. Čebulo zrežite na tanke trakove in jih porazdelite po buči. Robove testa zapognite proti sredini in pito pecite približno 45 minut. Feta sir zrežite na kocke in jih pred serviranjem potresite po piti. Okrasite s koriandrom.

Čas priprave: 1 ura in 55 minut + hlajenje 30 minut.

Na kos: približno 210 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 19 g.

Lisa - 51/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 51/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.